Lyric

26,00

This is the first FORTIFIED WINE produced by Joan and Albert, the result of a project of over 15 years of vinification and maturation.
The project began with the 1993 vintage, coinciding with the new era on the family vineyard.

SKU: VE4004A01 Category:

Vinificació: Es tracta d’un singular vi generós elaborat a partir de la varietat Merlot, la seva preferida, elaborat seguint la metodologia d’elaboració dels vins generosos fortificats; s’ha deixat fermentar parcialment el most que després s’ha encapçalat amb alcohol vínic en la mateixa bóta de criança. D’aquesta manera s’aconsegueix un vi estable per excel·lència, ric en sucres i amb un alt percentatge d’alcohol.

Criança: Durant un llarg període de 20 anys, i de forma anual, se n’han elaborat i criat petites quantitats en bótes de 225 litres seguint el sistema de criadores i soleres que caracteritza els grans generosos de Xerès. És per això que podem parlar d’un vi d’una solera de 15 anys.

Vi de sobretaula per excel·lència. Un bon company d’alguns formatges blaus amb caràcter. Ideal per a condimentar una amanida de fruites del temps i combina a la perfecció amb “catànies”, bombons , fruits secs i carquinyolis.

Vi de color ambre fosc, lleugerament rogenc. Al nas és un festival aromàtic, per quantitat, per netedat i per complexitat. Hi ha deixos torrefactes de la criança a la bóta, notes de vi ranci que es combinen amb fruita de bosc molt madura, de móres i també de figues seques, d’orellanes de préssec i d’avellanes torrades. A la boca és moderadament dens i no gaire dolç – en tot cas, gens llefiscós – ,amb una percepció notable dels 19o d’alcohol que l’apropen als brandis xeressencs més fins, restes d’acidesa refrescant i un reregust llarg, gairebé etern, en què els matisos, el torrat, la fruita, es van succeint fins a una mort dolça. (Nota de tast elaborada per en Joan Nebot, crític de vins).

.Guía Peñín 2012. LYRIC 90 punts.

.Guía Peñín 2013. LYRIC 92 punts.

.Guía Peñín 2015. LYRIC 94 punts.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Lyric”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Grau alcohòlic: 19% Vol.

Format: 50 Cl. amb tap de vidre.

Embotellat: 2000 botelles en Març 2009, i 2000 botelles Març 2011 i 1000 botelles Febrer 2014

Varietat: 100%Merlot

Solera: 17 anys