Antistiana Cabernet Franc

12,5026,00

Clear

ANTISTIANA era una antigua localidad romana y mansión, cerca de la Vía Augusta, en el camino de Arlés a Tarragona hasta Cartagena, de localización incierta. Se supone que se ubicaba en el triángulo comprendido entre VILAFRANCA DEL PENEDÉS, OLÈRDOLA Y LA RÀPITA cerca de SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS. Seguramente que el general romano CAYO ANTISTIO fue el motivo del nombre del asentamiento romano. Este general intervino también en la guerra cantábrica.

SKU: N/A Category:

Vinificació: Un cop el raïm desgranat i refredat a 8ºC s’envia a un dipòsit d’acer inoxidable. Es deixa que maceri a baixa temperatura (per evitar que fermenti) durant 5 dies per aconseguir una bona extracció de matèria aromàtica, color i taní. A aquesta fase pre-fermentativa la segueix la fermentació alcohòlica a una temperatura controlada de 25ºC durant un període d’uns 20 dies. Un cop descubat el vi i premsada la pasta, es diposita en dipòsits subterranis per evitar que baixi massa la temperatura i no sigui dificultosa la inducció de la fermentació malolàctica.

Criança: A inicis del mes de març del 2015 es diposita en bótes de 225 litres de capacitat, d’origen francès,de gra fi, i de torrat lleuger. A inicis d’abril del 2016, després de 12 mesos de criança oxidativa, es va treure el vi de les bótes.

Carns vermelles a la planxa, al forn, guisades o estofats. Formatges curats i secs. Rissotos en totes les seves variants. Combinació divertida amb la xocolata.

Possiblement el Merlot mai ha estat tan ben tractat al Penedès com a les mans de Mas Comtal, i com a reflex d’aquesta passió apareixen vins com l’Antistiana Merlot, un vi que després de fer-se esperar, creant encara més expectació, ens mostra la força i elegància combinada d’aquesta varietat, una “starlet” francesa vestida amb barretina i espardenyes que ens ofereix una visió precisa i contundent de la seva personalitat, aromes balsàmics i espècies, cireres madures i tacte carnós, brises de criança i tota la llibertat del món per mostrar-se al públic sense màscares ni maquillatge. Comença la funció! Xavier Nolla- Sommelier

Color cereza, borde granate. Aroma fruta madura, terroso, hierbas de monte, roble cremoso, tostado. Boca
equilibrado, sabroso, largo, balsámico.” Guía Peñín 2015.

Reseñas

There are no reviews yet.

Be the first to review “Antistiana Cabernet Franc”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Grau alcohòlic: 14 % vol.

Acidesa Total: 5.2 g/l (tartàric)

Sucres Totals: 1.7 g/L

Diòxid de Sofre Total: 58 mg/L – conté sulfits

Embotellat: 13/04/2016

Número d’ampolles: 2.866 de 75 cl.i 99 màgnums.

Varietats: 100% Cabernet Franc

Marc de plantació: 1.40 x 2.80

Sistema de conduccio: emparrat “ royat doble”

Edat de la vinya: 30 anys.

Rendiment: 7000 kg/ha.

Data de verema: 22/09/2014