Antistiana incrocio Manzoni

12,5026,00

Clear

Se trata de la cuarta cosecha de Incrocio Manzoni, variedad poco conocida en nuestro país y que Joan Milà (1943-2010) “descubrió” y se enamoró en uno de sus viajes a Italia. Se trata de una variedad llamada Manzoni Bianco o Incrocio Manzoni originaria de la provincia de Treviso. De hecho es un cruce entre Riesling Renano y Pinot Blanc que llevó a cabo el profesor Luigi Manzoni. Fue uno de los resultados más interesantes después de una serie de diferentes pruebas llevadas a cabo a mediados del siglo XX con la objetivo de identificar nuevas variedades de uva que pudieran complementar a las ya existentes en la zona del Veneto.

Esta variedad destaca por la complejidad aportada por la PINOT BLANCO y la fuerza aromática de la RIESLING. Bien conducida da como resultado vinos complejos, aromáticos y con mucha capacidad de envejecimiento. ¡Es cuestión de probarlo!

SKU: N/A Category:

Vinificació: Selecció manual del raïm, desgranat del raïm i premsat suau a 0,2kg/cm2 en premsa pneumàtica obtenint un rendiment aproximat del 50%. Desfangat estàtic a baixa temperatura en cups subterranis durant 48 hores. Fermentació alcohòlica en dipòsit d’acer inoxidable amb sembra de llevats a una temperatura controlada de 15ºC. La durada de la fermentació va ser de 20 dies. Després d’un trasbals per eliminar les mares més grolleres deixem el vi amb les mares més fines durant 6 mesos. Estabilització tartàrica refredant el vi. Lleugera filtració i embotellat del vi.

Criança: Criança amb les mares de fermentació (sobre lies) durant 6 mesos en dipòsits d’acer inoxidable , a l’estil dels grans vins blancs del Loire i Chablis. Aquest tipus de criança aporta una riquesa al vi en manoproteïnes, procedents de la destrucció dels llevats. Això confereix al vi una riquesa en aromes criança i una notable complexitat gustativa

“Color pajizo,brillante. Aroma fresco, fruta fresca, flores blancas, expresivo. Boca sabroso, frutoso, buena acidez, equilibrado”(Guía Peñín 2015)

Espectacular fusió de paisatge mediterrani i personalitat atlàntica en un vi que sorprèn per la seva profunda frescor balsàmica i elegància extrema. La Incrocio Manzoni es mostra en aquest vi captivadora i enigmàtica encisant el paladar des de el primer moment, envoltant-lo de fruites i flors blanques, aromes de romaní i onades de salinitat. Terra, mar i aire conjugats com a elements fonamentals per un vi imprescindible. (Xavier Nolla)

  • GUIA VINUM NATURE 2014 (La guia dels vins ecològics i sostenibles)
  • GUARDONS VN·GOLDEN LEAF’14, ANTISTIANA Incroccio Manzoni 2012, 90 punts
  • GUÍA PEÑÍN 2016, ANTISTIANA Incrocio Manzoni 2013, 8.98 punts
  • LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2016 ANTISTIANA INCROCIO 2013

Reseñas

There are no reviews yet.

Be the first to review “Antistiana incrocio Manzoni”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Grau alcohòlic: 13.50% vol.
Acidesa Total: 6.5 g/l (tartàrica)
Sucres Totals: 1.1 g/L
Diòxid de sofre total: 77 mg/L – conté sulfits Embotellat Abril 2014
Varietats: 100% Incrocio Manzoni (peu 110 Richter)
Marc de plantació: 1.40 x 2.80 m
Sistema de conducció: emparrat “ royat doble”
Edat de la vinya: 1 ha. de 06 anys, 1 ha. de 07 anys.
Rendiment: 3950 kg/ha.
Data de verema: 28/08/2013