Pomell de blancs

8,50

Pomell es un término catalán que significa ramo silvestre de distintas flores. Como este vino que es un cupaje de distintas variedades, con carácter floral, hemos querido hacer este paralelismo lingüístico.

Se trata de una perfecta combinación de la singularidad de la Xarel.lo, con la sofisticación de la Chardonnay.

Cada una de las variedades que componen este cupaje se elabora por separado y se crían por separado con sus lías de fermentación en lagares subterráneos al estilo de los grandes vinos del Loire y Chablis. Una vez culminada su crianza, tiene lugar su ensamblaje determinado por la cosecha y por cada uno de los caracteres de sus componentes.

SKU: VE1006A16 Category:

Varietats: 73% Chardonnay i 27% Xarel.lo.

Vinificació: Extracció directa premsant el raïm prèviament desgranat. Fermentació alcohòlica a una temperatura d’uns 14 oC en dipòsits d’acer inoxidable durant uns 10 dies. Clarificat i estabilitzat. Lleugera filtració abans de ser embotellat.

Criança: Criança amb les mares de fermentació (sobre lies) durant 3 mesos en dipòsits subterranis, a l’estil dels grans vins blancs del Loire i Chablis. Aquest tipus de criança aporta una riquesa al vi en nous aminoàcids, particularment en manoproteïnes, procedents de la destrucció dels llevats. Això confereix al vi una riquesa en aromes criança i una notable complexitat gustativa.

Ideal com a vi d’aperitiu, peixos, mariscs en les seves diverses preparacions, tant mariscs crus per la seva moderada acidesa, com peixos al forn, a la planxa o fregit pels seus rics matisos i textura. Es pot recomanar també molt encertadament per acompanyar entrants a base de peixos marinats o fumats, formatges joves de cabra i ovella. Servir- lo a una temperatura de 8 o – 10 o

Calma, joventut serena, cremós, frescor, record a pastisseria. (Jordi Raventós, Sumiller)
“Color amarillo brillante. Aroma fruta madura, flores secas, hierbas de tocador. Boca potente,sabroso,correcto” (Guía Peñín de los Vinos de España 2014)
“Color pajizo brillante.Aroma fresco, fruta fresca, flores blancas, expresivo. Boca sabroso, frutoso, buena acidez, equilibrado.” (Guía PeñÍn de los Vinos de España 2015)

.GUÍA PEÑÍN 2017 Pomell de Blancs 2015, 87 punts.

.LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2016 Pomell de Blancs 2014, 9.33 punts.

Reseñas

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pomell de blancs”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Grau alcohòlic: 12.00% vol.

Acidesa Total: 6.6 g/l (tartàric)

Sucres totals: 0.8 g/L

Diòxid de sofre total: 147 mg/L – conté sulfits

Embotellat: Gener 2016