PROJECTE GRAN ANGULAR . Una mirada de 360ºC

14/03/18 | Sense categoria

Etiqueta Gran Angular Mas Comtal

El Gran angular és un projecte que veu la llum per primer cop amb uns vins de la verema 2010, i que té com a objectiu el desenvolupament d’una nova línia de  microvinificacions  amb caràcter experimental. Aquest projecte ens permet que ens permet poder elaborar i oferir, als vinòfils més curiosos i exigents, vins singulars que es troben fora dels paràmetres normals.

La llibertat de creacióprescindir de les normes i la influència de les modes i tendències del mercat, l’aprenentatge per superar-nos i descobrir noves possibilitats i la singularitat de cada vi, són les bases d’aquest petit projecte amb caire més experimental del celler.

GRAN ANGULAR, quarta edició.

514 ampolles de 75 cl. d’Incrocio Manzoni 2015 fermentat en bota del Caucas (Quercus macranthera).

Es tracta de l’onzena collita de l’Incrocio Manzoni. Varietat poc coneguda a casa nostra i que el Joan Milà va “descobrir” i se’n va enamorar, en un dels molts viatges a Itàlia. De fet va ser ell qui la va introduir a Catalunya. Es tracta d’una varietat anomenada Manzoni Bianco o Incrocio Manzoni originària de la província de Treviso. És un creuament de Riesling Renano amb Pinot Blanc dut a terme pel professor Luigi Manzoni. Fou un dels resultats més interessants d’una sèrie de diferents proves d’encreuaments que el professor va fer a mitjans del segle XX. L’objectiu del Sr. Manzoni era el d’identificar noves varietats de raïm que poguessin complementar a les ja existents a la zona del Veneto.

Aquesta varietat destaca per la complexitat aportada pel Pinot Blanc i la força aromàtica del Riesling. Ben treballats donen com a resultat vins complexos, aromàtics i amb molta capacitat d’envelliment.

En aquesta ocasió hem volgut experimentar i provar-la fermentant-la en una bota nova de roure del Caucas (Quercus Macranthera), torrat mig, de 500 litres de capacitat.

Informació tècnica.

 • Dia de verema, 19/08/2015.
 • Desfangat del most per gravetat després de 18 hores de repòs en un cup a baixa temperatura.
 • Inici fermentació 22/08/2015.
 • Entrada a bota 27/08/2015.
 • Temperatura mitjana de fermentació 14,5 ºC.
 • Fi de fermentació 07/09/2015.
 • Tipus Bota 500 l, roure Quercus Macranthera. Torrat mig.
 • Sortida de bota 28/07/2016.
 • Criança, 11 mesos. Battonage de 3 cops/setmana els primers 45 dies. Passats aquests 45 dies es redueix a 1/setmana  fins a treure el vi de la bota.
 • Embotellat 04/10/2016.

Maridatge i servei.

Ideal per gaudir-lo entre hores i amb bona companyia.

Qualsevol versió de peixos al forn. Combina especialment bé amb bacallà en totes les seves variants. Amb un bon pernil i amb un bon ventall de formatges. Carns blanques també.

Pels que en voleu saber una mica més…

 • Grau Alcohòlic, 13% vol.
 • Acidesa Total, 6,80 g/l tartàric.
 • Sucres Residuals, 0,75 g/l.
 • Sulfurós total, 79 mg/l.
Gran Angular 2015 Mas Comtal
La teva cistella