Antistiana Cabernet Franc

Antistiana era una antiga localitat romana i mansió prop de la Via Augusta, en el camí d’Arlès a Tarragona (Tarraco) i fins a Cartagena (Cartago), de localització incerta; potser en el triangle comprès entre Vilafranca del Penedès, Olèrdola i La Ràpita, prop de Santa Margarida i els Monjos. Possiblement el nom fou pres per Cayo Antistio, un dels generals romans que varen intervenir en la guerra cantàbrica.

14,50 32,00 

Vinificació: Un cop el raïm és desgranat i refredat a 8ºC s’envia a un dipòsit d’acer inoxidable. Es deixa que maceri a baixa temperatura (per evitar que fermenti) durant 5 dies per aconseguir una bona extracció de matèria aromàtica, color i taní. A aquesta fase pre-fermentativa la segueix la fermentació alcohòlica a una temperatura controlada de 25ºC durant un període d’uns 20 dies. Un cop descubat el vi i premsada la pasta, es diposita en dipòsits subterranis per evitar que baixi massa la temperatura i no sigui dificultosa la inducció de la fermentació malolàctica.

Criança: A inicis del mes de març del 2015 es diposita en bótes de 225 litres de capacitat, d’origen francès,de gra fi, i de torrat lleuger. A inicis d’abril del 2016, després de 12 mesos de criança oxidativa, es va treure el vi de les bótes.

Carns vermelles a la planxa, al forn, guisades o estofats. Formatges curats i secs. Rissotos en totes les seves variants. Combinació divertida amb la xocolata.

Possiblement el Merlot mai ha estat tan ben tractat al Penedès com a les mans de Mas Comtal, i com a reflex d’aquesta passió apareixen vins com l’Antistiana Merlot, un vi que després de fer-se esperar, creant encara més expectació, ens mostra la força i elegància combinada d’aquesta varietat. Una “starlet” francesa vestida amb barretina i espardenyes, que ens ofereix una visió precisa i contundent de la seva personalitat, aromes balsàmics i espècies, cireres madures i tacte carnós, brises de criança i tota la llibertat del món per mostrar-se al públic sense màscares ni maquillatge. Comença la funció! Xavier Nolla- Sommelier

Color cereza, borde granate. Aroma fruta madura, terroso, hierbas de monte, roble cremoso, tostado. Boca equilibrado, sabroso, largo, balsámico.” Guía Peñín 2015.

Grau alcohòlic: 13.5% vol.
Acidesa total: 5.5 g/l (tartàric)
Sucres totals: 0.5 g/L
Diòxid de sofre total: 76 mg/L – conté sulfits
Embotellat: 16/08/2019
Número d’ampolles: 4.274 de 75 cl.i 50 màgnum.
Varietats: 100% Cabernet Franc
Marc de plantació: 1.40 x 2.80
Sistema de conduccio: emparrat “ royat doble”
Edat de la vinya: 30 anys.
Rendiment: 7000 kg/ha.
Data de verema: 28/09/2018

Reviews

Sigueu els primers a ressenyar “Antistiana Cabernet Franc”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La teva cistella