Antistiana Incrocio Manzoni

Es tracta de la quarta collita de l’Incrocio Manzoni, varietat poc coneguda a casa nostra i que el Joan Milà va “descobrir” i se’n va enamorar en un dels molts viatges a Itàlia. Es tracta d’una varietat anomenada Manzoni Bianco o Incrocio Manzoni, originària de la província de Treviso. De fet, és un creuament entre Riesling Renano amb Pinot Blanc que va dur a terme el professor Luigi Manzoni i que fou un dels resultats més interessants després d’una sèrie de diferents proves d’encreuaments, duts a terme a mitjans del segle XX, amb l’objectiu de identificar noves varietats de raïm que poguessin complementar a les ja existents a la zona del Veneto.

Aquesta varietat destaca per la complexitat aportada pel Pinot Blanc i la força aromàtica del riesling. Ben treballats donen com a resultat vins complexes, aromàtics i amb molta capacitat d’envelliment. És qüestió de provar-lo!

14,50 32,00 

Vinificació: Selecció manual del raïm, desgranat del raïm i premsat suau a 0,2kg/cm2 en premsa pneumàtica obtenint un rendiment aproximat del 50%. Desfangat estàtic a baixa temperatura en cups subterranis durant 48 hores. Fermentació alcohòlica en dipòsit d’acer inoxidable amb sembra de llevats a una temperatura controlada de 15ºC. La durada de la fermentació va ser de 20 dies. Després d’un trasbals per eliminar les mares més grolleres deixem el vi amb les mares més fines durant 6 mesos. Estabilització tartàrica refredant el vi. Lleugera filtració i embotellat del vi.

Criança: Criança amb les mares de fermentació (sobre lies) durant 6 mesos en dipòsits d’acer inoxidable , a l’estil dels grans vins blancs del Loire i Chablis. Aquest tipus de criança aporta una riquesa al vi en manoproteïnes, procedents de la destrucció dels llevats. Això confereix al vi una riquesa en aromes criança i una notable complexitat gustativa

“Color pajizo, brillante. Aroma fresco, fruta fresca, flores blancas, expresivo. Boca sabroso, frutoso, buena acidez, equilibrado”(Guía Peñín 2015)

Espectacular fusió de paisatge mediterrani i personalitat atlàntica en un vi que sorprèn per la seva profunda frescor balsàmica i elegància extrema. La Incrocio Manzoni es mostra en aquest vi captivadora i enigmàtica encisant el paladar des de el primer moment, envoltant-lo de fruites i flors blanques, aromes de romaní i onades de salinitat. Terra, mar i aire conjugats com a elements fonamentals per un vi imprescindible. (Xavier Nolla)

  • GUIA VINUM NATURE 2014 (La guia dels vins ecològics i sostenibles)
  • GUARDONS VN·GOLDEN LEAF’14, ANTISTIANA Incroccio Manzoni 2012, 90 punts
  • GUÍA PEÑÍN 2016, ANTISTIANA Incrocio Manzoni 2013, 8.98 punts
  • LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2016 ANTISTIANA INCROCIO 2013

Grau alcohòlic: 13.50% vol.
Acidesa total: 6.5 g/l (tartàrica)
Sucres totals: 1.1 g/L
Diòxid de sofre total: 77 mg/L – conté sulfits
Embotellat: Abril 2018
Varietats: 100% Incrocio Manzoni (peu 110 Richter)
Marc de plantació: 1.40 x 2.80 m
Sistema de conducció: emparrat “ royat doble”
Edat de la vinya: 1 ha. de 06 anys, 1 ha. de 07 anys.
Rendiment: 3950 kg/ha.
Data de verema: 28/08/2017

Reviews

Sigueu els primers a ressenyar “Antistiana Incrocio Manzoni”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La teva cistella