Lyric

En Joan Milà, conegut també amb el sobrenom d'”El Mag del Merlot”, ens va sorprendre de nou amb un vi generós. Va se l’últim projecte del Joan i l’Albert que va sortir a la llum abans que en Joan ens deixés el gener 2009.

Es tracta d’un VI GENERÓS resultat d’un projecte de més de 15 anys de vinificació. Projecte que s’inicia amb la collita del 1993, coincidint amb l’inici de la nova etapa de la finca familiar.

En aquesta ocasió batejat amb el nom de LYRIC, en referència a la poesia en la qual predominen l’element i el to afectiu, sentimental i emotiu. Gènere sense mètrica ni rima propi. Aplicable totalment a aquest nou projecte que no segueix normatives ni regles, sinó que es el resultat d’una il·lusió.
Vi dolç de molt limitada producció del qual se n’han embotellat 2000 unitats de 50 cl amb tap de vidre, per tal de facilitar la seva conservació i evitar possibles problemes de mals gustos ocasionats pel suro.

26,00 

Vinificació: Es tracta d’un singular vi generós elaborat a partir de la varietat Merlot, la seva preferida, elaborat seguint la metodologia d’elaboració dels vins generosos fortificats; s’ha deixat fermentar parcialment el most que després s’ha encapçalat amb alcohol vínic en la mateixa bóta de criança. D’aquesta manera s’aconsegueix un vi estable per excel·lència, ric en sucres i amb un alt percentatge d’alcohol.

Criança: Durant un llarg període de 20 anys, i de forma anual, se n’han elaborat i criat petites quantitats en bótes de 225 litres seguint el sistema de criadores i soleres que caracteritza els grans generosos de Xerès. És per això que podem parlar d’un vi d’una solera de 15 anys.

Vi de sobretaula per excel·lència. Un bon company d’alguns formatges blaus amb caràcter. Ideal per a condimentar una amanida de fruites del temps i combina a la perfecció amb “catànies”, bombons , fruits secs i carquinyolis.

Vi de color ambre fosc, lleugerament rogenc. Al nas és un festival aromàtic, per quantitat, per netedat i per complexitat. Hi ha deixos torrefactes de la criança a la bóta, notes de vi ranci que es combinen amb fruita de bosc molt madura, de móres i també de figues seques, d’orellanes de préssec i d’avellanes torrades. A la boca és moderadament dens i no gaire dolç – en tot cas, gens llefiscós – ,amb una percepció notable dels 19o d’alcohol que l’apropen als brandis xeressencs més fins, restes d’acidesa refrescant i un reregust llarg, gairebé etern, en què els matisos, el torrat, la fruita, es van succeint fins a una mort dolça. (Nota de tast elaborada per en Joan Nebot, crític de vins).

  • Guía Peñín 2012. LYRIC 90 punts.
  • Guía Peñín 2013. LYRIC 92 punts.
  • Guía Peñín 2015. LYRIC 94 punts.

Grau alcohòlic: 19% Vol.

Format: 50 Cl. amb tap de vidre.

Embotellat: 28/04/2017

Varietat: 100%Merlot

Solera: 1993

Reviews

Sigueu els primers a ressenyar “Lyric”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La teva cistella