Pomell de blancs

Pomell és un vocable català que significa ram silvestre de diverses flors. Com que aquest vi és un cupatge de diverses varietats, hem volgut fer així un paral·lelisme lingüístic.

Es tracta d’una perfecta combinació de la singularitat del Xarel.lo amb la sofisticació del Chardonnay. Cadascuna de les dues varietats s’elaboren i es crien per separat amb les seves mares de fermentació en cups subterranis, a l’estil dels grans vins blancs del Loire i Chablis. Un cop acabada la seva criança té lloc el seu assemblatge determinat per l’anyada i per cada un dels caràcters dels seus components.

11,50 

Varietats: 41% Xarel.lo, 38% Chardonnay i 21% Sumoll.

Vinificació: Extracció directa premsant el raïm prèviament desgranat. Fermentació alcohòlica a una temperatura d’uns 14 oC en dipòsits d’acer inoxidable durant uns 10 dies. Clarificat i estabilitzat. Lleugera filtració abans de ser embotellat.

Criança: Criança amb les mares de fermentació (sobre lies) durant 3 mesos en dipòsits subterranis, a l’estil dels grans vins blancs del Loire i Chablis. Aquest tipus de criança aporta una riquesa al vi en nous aminoàcids, particularment en manoproteïnes, procedents de la destrucció dels llevats. Això confereix al vi una riquesa en aromes criança i una notable complexitat gustativa.

Ideal com a vi d’aperitiu, peixos, mariscs en les seves diverses preparacions, tant mariscs crus per la seva moderada acidesa, com peixos al forn, a la planxa o fregit pels seus rics matisos i textura. Es pot recomanar també molt encertadament per acompanyar entrants a base de peixos marinats o fumats, formatges joves de cabra i ovella. Servir- lo a una temperatura de 8 o – 10 o

Calma, joventut serena, cremós, frescor, record a pastisseria. (Jordi Raventós, Sumiller)
“Color amarillo brillante. Aroma fruta madura, flores secas, hierbas de tocador. Boca potente,sabroso,correcto” (Guía Peñín de los Vinos de España 2014)

“Color pajizo brillante.Aroma fresco, fruta fresca, flores blancas, expresivo. Boca sabroso, frutoso, buena acidez, equilibrado.” (Guía PeñÍn de los Vinos de España 2015)

  • GUÍA PEÑÍN 2017 Pomell de Blancs 2015, 87 punts.
  • LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2016 Pomell de Blancs 2014, 9.33 punts.

Grau alcohòlic: 13.00% vol.

Acidesa Total: 5.5 g/l (tartàric)

Sucres totals: 0.5 g/L

Diòxid de sofre total: 79 mg/L – conté sulfits

Embotellat: 29/03/2023

Reviews

Sigueu els primers a ressenyar “Pomell de blancs”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La teva cistella