Rosat de llàgrima

Amb la collita 1993 vam ser pioners amb l’elaboració d’un rosat amb Merlot. Aquest fet ens va ajudar moltíssim a fer-nos un bon lloc al mercat i que se’ns etiquetés com a celler innovador i amb vins de qualitat. El nostre rosat, elaborat a partir d’una curta maceració de la pasta aconseguint un intens color cirera i un ampli ventall d’aromes de fruita vermella, va ser el nostre gran encert, l’ENCERT. Un vi que agrada als gourmets i als menys aficionats al vi, no fa distincions de sexes i agrada tant als homes com a les dones, a la gent de més edat i als més joves. Un vi que ha fet canviar el concepte dels rosats a molts consumidors, un vi que ha estat objecte de bones crítiques i premis, un vi amb una forta personalitat. Hem aconseguit desmitificar la mala premsa dels rosats. Tot un èxit.

11,50 

Varietats: Merlot.

Vinificació: Un cop el raïm s’ha desgranat, aquest s’ha macerat unes 12 hores per tal d’aconseguir aquest color rosat que el fa tant particular. Després ha fermentat durant 15 dies a una temperatura de 14-15oC. Aquest procés ens permet extreure del raïm tot un ventall d’aromes que recorden a les petites fruites vermelles, així com algun que altre toc floral.

Acompanya un ampli ventall gastronòmic com a vi d’aperitiu, amb xarcuteria fina, amb diverses modalitats de peix i carns suaus. Excel·lent com a vi de tertúlia i bon company d’arrossos i fideuas.

“Si el color és excepcional, els aromes encara ho són més: ofereixen una combinació de maduixa amb tocs cítrics d’aranja i llimona, amb un rerefons mentolat i d’herba acabada de tallar molt fresc i amb un punt llaminer. En boca és estructurat, amb la força d’un vi negre, tot i que la frescor que li aporta el punt just d’acidesa li dóna un pas lleuger que incita als llavis a acostar-se de nou a la copa.”

“Color cereza claro. Aroma hierbas silvestres, intensidad media,equilibrado. Boca frutoso,fácil de beber” (Guía Peñín de los Vinos de España 2012)

“Color frambuesa. Aroma fruta roja, equilibrado, fruta madura, hierbas secas. Boca sabroso, frutoso, largo.” (Guía Peñín de los Vinos de España 2015)

  • GUÍA PEÑÍN 2017 Rosat de Llàgrima 2015, 85 punts
  • LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2016 Rosat de LLagrima 2014, 9.39 punts

Grau alcohòlic: 13.50% vol.

Acidesa Total: 5.7 g/l (tartàric)

Sucres Totals: 0.5 g/

Diòxid de sofre total: 83 mg/L – conté sulfits

Embotellat: 11/01/2023

Reviews

Sigueu els primers a ressenyar “Rosat de llàgrima”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La teva cistella